VI Walne Zebranie członków stowarzyszenia

Data: 12-12-2010

Kolejnym ważnym wydarzeniem w życiu naszej Lokalnej Grupy Działania było przeprowadzenie VI Walnego Zebrania członków stowarzyszenia, które odbyło się w dniu 09 grudnia 2010 r. w Gminnym Centrum Kultury Sportu i Rekreacji w Szemudzie. Zgromadziło ono liczną grupę uczestników. Zebranie to było wyjątkowe, ponieważ nastąpiła zmiana kadencyjności Organów LGD. Podającym się do dymisji członkom Zarządu, Rady oraz Komisji Rewizyjnej naszego stowarzyszenia wręczone zostały przez Panią prezes Danutę Nolbrzak- Hejmowską podziękowania oraz drobne upominki. Po tych miłych dla wszystkich chwilach przystąpiono do części oficjalnej- wyborczej Zebrania. W wyniku tajnych głosowań najpierw wybrano nowych członków Zarządu, którzy po ukonstytuowaniu ogłosili, iż Prezesem Zarządu po raz kolejny zostaje Pani Danuta Nolbrzak- Hejmowska, Sekretarzem Joanna Szymańska a Wiceprezesami Panie: Astrida Kaczyńska i Paulina Plotka zaś funkcję Skarbnika powierzono Piotrowi Jasińskiemu. Bardzo istotną i niezbędną rolę odgrywa w naszych strukturach Komisja Rewizyjna, zajmująca się nadzorem finansowym nad działalnością całego stowarzyszenia. W wyniku wyborów utworzono ją w trzyosobowym składzie a na przewodniczącą wybrano ponownie Panią Teresę Beśka. Ostatnim z wybranych organów była Rada LGD, zajmująca się m.in. oceną wniosków złożonych w ramach naborów wniosków ogłaszanych przez naszą Lokalną Grupę Działania. W jej szeregi weszło 16 członków LGD.

Grafika 1: VI Walne Zebranie członków stowarzyszenia
Grafika 2: VI Walne Zebranie członków stowarzyszenia